Egyéb kategória

Kipróbálnád? Bérelj SUP-ot!

Biztos te is láttad már a tavaink, folyóink tetején deszkákon egyensúlyozó embereket, ez a sport angol nevén a Stand Up Paddle, röviden SUP, magyarul állva evezés.

Ha már kacérkodtál a gondolattal, hogy szívesen kipróbálnád ezt a sportot akkor azt javasoljuk, hogy először bérelj SUP-ot néhány órára és próbáld ki hogy milyen ez a sport. Oldalunkon olyan kölcsönzőket gyűjtöttünk össze, ahol nem csak odaadják az eszközöket, hanem meg is tanítanak téged a megfelelő használatra.

Bár elsőre nagyon egyszerűnek tűnik ez a sport, de van néhány olyan apró fogás amellyel nagyban növelhető az első alkalommal megszerzett SUP élmény.

 1. az evező hosszát úgy állítsd be, hogy a magasságodnál 20 cm-mel hosszab legyen
 2. a lapát tolla nem egyenes, ezért figyelj, hogy a toll előre, a deszka orra felé mutasson
 3. Ne a deszka orrát nézd, hanem egy távoli pontot, ez sokat segít az egyensúlyozásban
 4. Először menj térdelve néhány kört és ha már megy, akkor áll fel és folytasd úgy az evezést

Ez a néhány rövid tipp sokat segíthet abban, hogy valóban élmény legyen az első evezés és ne pedig folyamatos esés-deszkára visszamászás.

Mikor vegyél SUP-ot?

Ha nagyon megtetszett ez a sport, akkor elfogsz gondolkozni azon, hogy saját deszkát vegyél. Ezt érdemes nagyon megfontolni, mert egyáltalán nem biztos, hogy megéri neked is. Ha szoktál járni sportáruházakban akkor már ott is évek óta láthatod ezeket a felfújható deszkákat, ott közelebbről is megnézheted őket magadnak!

Azt javasoljuk vegyél deszkát, ha:

 • nem csak a nyári szezonban eveznél. Mivel sok kölcsönző csak nyáron van nyitva, így a saját deszkásoknak nem kell lemondani az őszi tavaszi evezésekről sem.
 • nem csak népszerű helyeken eveznél. Vannak olyan eldugott csodás vizek, ahol nincs lehetőség SUP-ot bérelni, de saját deszkával ide is eljuthatsz
 • többen használnátok a deszkát. A kölcsönzési díjak nem magasak, de ha 2-3 deszkát kell bérelned hetetne több alkalommal akkor a szezon végére összejöhet egy közepes deszka ára.

Nem javasoljuk, hogy SUP-ot vegyél, ha:

 • Még sosem próbáltad és nem vagy biztos benne, hogy tetszene.
 • ha csak alkalomszerűen, éves szinten 5-10 alkalommal használnád
 • ha nem tudod tárolni még az összehajtott SUP-ot sem
 • Ha nincs kedved minden evezést pumpálással kezdeni!

Ha további információkra és tippekre vágysz, akkor keresd fel a suplife.hu oldalt!

Similar Posts